"Microsoft" centar u Moskvi

Bez autora
Nov 01 2010

Kompanija "Microsoft" potpisala je sporazum o otvaranju tehnološkog centra u predgrađu Moskve, gde vlasti žele da izgrade rusku silikonsku dolinu. Sporazum su potpisali direktor kompanije "Microsoft" Stiv Bolmer i Viktor Vekselberg, zadužen za planiranje u projektu Skolkovo.Kompanija planira da pojača podršku pokretanju ruskih preduzeća iz oblasti softverske industrije pružanjem finansijske ili tehničke podrške. Za izgradnju tehnološkog centra Skolkovo biće potrebna investicija vredna između 5,9 i 6,7 milijardi dolara.

“Microsoft” centar u MoskviKompanija "Microsoft" potpisala je sporazum o otvaranju tehnološkog centra u predgrađu Moskve, gde vlasti žele da izgrade rusku silikonsku dolinu.

Sporazum su potpisali direktor kompanije "Microsoft" Stiv Bolmer i Viktor Vekselberg, zadužen za planiranje u projektu Skolkovo.

Kompanija planira da pojača podršku pokretanju ruskih preduzeća iz oblasti softverske industrije pružanjem finansijske ili tehničke podrške.

Za izgradnju tehnološkog centra Skolkovo biće potrebna investicija vredna između 5,9 i 6,7 milijardi dolara. Novi tehnološki centar biće fokusiran na "cloud computing" za Rusiju i ostatak sveta. Provajderi "cloud computing" omogućavaju korišćenje poslovnih aplikacija putem interneta i sa web servera, što znači da korisnici ne moraju da instaliraju odgovarajući softver na svojim kompjuterima.

"Microsoft" će učestvovati i u stvaranju Tehnološkog Univerziteta Skolkovo, koji će blisko sarađivati sa "Microsoft"odeljenjima u Kembridžu i Redmondu.
 
Skolkovo će se graditi iz temelja na oko 20 kilometara zapadno od Moskve. Centar će imati pet osnovnh tema rada: energija, informacione tehnologije, komunikacije, biomedicinska istraživanja i nuklearna istraživanja.

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev pozvao je strane kompanije da se uključe u realizaiciju ovog projekta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik